NYHETSBREV NR 1/2023 BRF URNAN 11


Dräneringen vid Polhemsgatan 3

Dräneringen av Polhemsgatan 3 blev klar i början av februari. Arbetet har bestått av ny isolering, nya dräneringsrör samt nya dagvattenledningar. Även våra grannar på Polhemsgatan 5 passade på och dränerade baksidan av sin fastighet med hjälp av samma entreprenör.
Återställande av markskiktet kommer att göras senare i år när marken har satt sig.


Sopstationen

Som ett led i att spara pengar planerar vi att under våren ställa av en av de två kärlen för hushållssopor. I och med att kärlen idag inte är fulla och vi får betala för varje “lyft” så kommer vi spara pengar i och med detta.

Kommande avgiftshöjning

Den senaste avgiftshöjningen var 2015, men på grund av ökande kostnader kommer vi att behöva höja avgiften för medlemmar under 2023 (gäller endast medlemmar och inte hyresgäster). Det är framför allt räntekostnaderna och kostnaden för el samt fjärrvärme som har gått upp. Den nya höjningen kommer att bli 18% och kommer att gälla fr.o.m. 1 juli.


Container

I och med att våra grannar i ett sent skede valde att dränera även sin fastighet så hann inte dräneringsarbetet klart innan jul och nyårshelgerna vilket vi hade hoppats på och därför uteblev containern.

Vi kommer däremot att beställa container i samband med vårens städdag i början av maj.


Kontakt

Ni når oss som alltid via styrelsen@brfurnan11.se eller via vårt kontaktformulär på hemsidan. För kommunikation mellan alla boende finns vår grupp på Facebook.


Hälsningar

Takis, Arne, Charlotte, Carolina, Helena, Henrik och Per

Styrelsen i BRF Urnan 11