NYHETSBREV NR 1/2017

Till samtliga boende i BRF Urnan 11

Februari 2017
Nu är vi säkert många som uppskattar ljuset som är på väg tillbaka. Det känns väldigt bra att kunna hälsa våren välkommen med nya, fina och säkra tak på alla våra hus. Arbetet med takbytet är nu färdigt, endast ett par små åtgärder kvarstår, och vi kan konstatera att allt har gått helt planenligt med bara ett par veckors försening. Återigen vill vi rikta ett stort tack till alla boende för visad förståelse för stöket och böket och oljuden som ibland varit ganska så påfallande. I takt med att allt bråte och skräp från takomläggningen försvinner från gården så ser vi nu tydligare vilka skador det blivit på framför allt gräsmattan på gården och utanför Polhemsgatan 3. Gräsmattan kommer att återställas, men några åtgärder kommer inte att vidtagas förrän lite längre fram i vår. Mer information om detta kommer framöver.

Anticimex
Då vi fått in rapporter om råttor längs framför allt Karolinagatan så tog vi hit Anticimex i början av februari. De placerade ut lådor på strategiska ställen och förhoppningsvis så skall det räcka för att hålla råttorna borta. En viktig sak som de förmedlade var att fågelfrö är väldigt populärt även hos råttor, inte bara hos fåglar. Därför vill vi uppmana alla att inte ha fröhus, fågerfrö mm på balkonger och uteplatser under vintern. Givetvis skall vi hjälpa fåglarna under vintern men förslagsvis så kan fröhus etc sättas upp i träd och buskar på kullen mot Bredkilsbacken. Talgbollar går bra att ha. Vi skall också undvika att förvara alltför mycket saker på uteplatserna då detta bildar skrymslen där råttorna trivs.

Stamspolning
Under våren kommer vi att genomföra en stamspolning av samtliga rör- och avloppssystem i våra fastigheter. Det har vi gjort regelbundet vart fjärde år under en tid nu och det är ett bra sätt att hålla alla system i bra skick. Något som vi alla kan göra för att undvika onödiga stopp i avloppen är bland annat att börja morgonen med att spola hett vatten i cirka 30 sekunder i diskhon. Dessutom är det viktigt att inte hälla ut överflödig olja från stekpannor och kokkärl rakt ned i avloppet. Torka bort all olja med hushållspapper först (pappret slängs i matavfallspåsen), därefter kan ni diska som vanligt. Dessa två enkla åtgärder kan göra stor positiv skillnad för kvaliteten på våra rör.

Gården – trädgårdsgrupp
Vi är många som tycker att vår fina gård är en av våra bästa tillgångar, men den behöver omvårdnad. Det kan lösas antingen genom att vi ökar vår budget för trädgårdstjänster och hyr in detta, eller mycket hellre – att vi gör detta själva med hjälp av en trädgårdsgrupp eller liknande. Om du har intresse av att vara med i en sådan grupp så skicka gärna ett mail till styrelsen, styrelsen@brfurnan11.se eller kontakta någon i styrelsen. Vi har redan några som anmält intresse. Observera att det inte bara handlar om att man skall vattna vid behov utan det handlar om att planera, plantera och organisera växter, blommor, buskar etc Gruppen får komma med förslag på vad de vill göra och vi i styrelsen ansvarar för att gruppen får de resurser som behövs.

Årsstämma
Datum för årsstämman är bestämt till den 22 maj kl 18:00 – 19:30. Kallelse och tillhörande dokument skickas ut två veckor innan mötet.

Städdag
Söndag den 7 maj har vi städdag då vi som vanligt hjälps åt med att göra gården fin och avslutar med gemensam korvgrillning. Container kommer att finnas på plats 2-8 maj.
Styrelsen BRF Urnan 11