NYHETSBREV NR 1/2016

NYHETSBREV NR 1/2016 BRF URNAN 11

 

Till samtliga boende i BRF Urnan 11

Nu har det varit lite väl glest med nyhetsbrev från styrelsen men här kommer kort information om vad som hänt och händer i vår förening för närvarande.

Årsstämma

Den 12/4 hade vi årets föreningsstämma. I år kunde vi locka 20 medlemmar till mötet. Givetvis är vi glada för de 20 som kom, och som förhoppningsvis tyckte att det var välinvesterad tid, men självklart hade vi hoppats på några fler deltagare. Det är väldigt sällan som vi får möjlighet att träffa varandra som grannar och stämman är ett lysande tillfälle att inte bara gå igenom balans- och resultaträkningar, utan också att träffas och umgås under trevliga former. Vi i styrelsen uppskattar att ni tar er tiden för att komma på årsstämman då detta är det bästa forumet för att kunna diskutera föreningens framtid, möjliga projekt och utveckling av fastigheten och dess tillhörande ytor eller endast för att få möjligheten att träffa sina grannar så att vi vet vilka vi bor tillsammans med. Det är också i dessa forum som vi gemensamt beslutar om vad vi i styrelsen skall arbeta vidare med för er medlemmar till nästa möte. Det är möjligt att det angivna tidsintervallet kl 18-21 kan verka avskräckande så till nästa möte kommer vi att ange en mer verklighetsförankrad tid, dvs cirka 1 timme.

Vid mötet fick vi tillfälle att tacka av Thomas Wallin som har verkat som vår ordförande i föreningen sedan 10 år tillbaka. Även här vill vi i styrelsen passa på att tacka för alla dessa år!

Städdag 15 maj kl 10:00

Söndag den 15/5 är det dags för vårstädning, också det ett lysande tillfälle att förena nytta med nöje. Vi börjar kl 10:00 med samling vid trädgårdsrummet, Huvudstagatan 14. Från den 11/5 kommer det att finnas container och el-bur för elavfall tillgängligt. Observera att det är småelektronik som avses för denna bur (hårtorkar, mobiltelefoner, bandspelare, dvd-spelare, rakapparater, mindre tv-apparater och skärmar mm) inte till diskmaskiner, spisar eller andra vitvaror. Dessa får vi ta till någon av de återvinningsstationer som finns nära oss. Mer detaljerad information kring arbetsuppgifter ges på plats. Inför och under städdagen kommer det även att finnas containrar för grovsopor samt el-avfall på gården. Självklart får man vara med i den mån man kan även om det bara innebär en del av dagen.

OBS! Cykelrensning

Under städdagen kommer vi även att samla in omärkta cyklar, både från gårdens cykelställ samt i cykelrum/barnvagnsrum. Mer och detaljerad information kring det kommer att skickas ut i brevform från www.cykelåtervinning.se. Kort innebär det att samtliga omärkta cyklar den 15/5 kommer att tas om hand och förvaras i 3 månader, för att därefter lämnas för återvinning. Men som sagt, mer detaljerad information kommer separat.

 

 

Målning av fönster- och balkongpartier

Under hösten påbörjades arbetet med att måla fönster- och balkongpartier som vetter ut mot Karolinagatan. Detta arbete kommer nu att återupptas och det är framför allt partier som vetter mot syd/sydväst (ut mot Karolinagatan och Lidgatan samt mot gården för Polhemsgatan 3) som berörs. En översyn kommer att göras för att fastställa exakt behov och därefter kommer alla berörda att informeras om det praktiska genomförandet.

Det som göms i snö.......

Visst är det härligt att snön är borta och att vi nu har barmark under fötterna. Det tråkiga är dock att allt skräp som har råkat hamna på marken och i buskarna under vintern nu blir fullt synligt. Det känns tråkigt men nödvändigt att påpeka att den allmäna trivseln och skötseln av vår fina gård är ett gemensamt ansvar för oss alla.

Cigarettfimpar

Utöver skräpet så är tyvärr problemet med cigarettfimpar värre än någonsin. Det finns askkoppar uppsatta på flera ställen och vi förutsätter att man som rökare använder dessa, vilket helt uppenbart inte är fallet nu. Om problemet är att de är fulla så kontakta fastighetsskötaren så ordnar han med mer frekventa tömningar av dessa.

Byte av portkod

Håll utkik i brevlådorna efter information om ny kod till portarna och gallerrindarna. Dessa kommer att bytas ut inom kort men ni kommer alla givetvis att informeras i god tid innan.

 

Det var allt för denna gång, väl mött den 15 maj!

 

/Styrelsen BRF Urnan11