NYHETSBREV NR 1/2019 BRF URNAN 11 

I skrivande stund har jag precis kunnat konstatera att vi har fullt med krokusar och knoppande vårblommor i våra planteringar. Tänk att det är lika härligt varje år när våren kommer. När ni får detta så är förhoppningsvis allt grus på gården bortsopat också. 

Årsstämman 2019 
Inom kort kommer kallelser och dokument till årets stämma att skickas ut. Vi väntar bara på revisorns intyg innan vi kan fastställa datumet. Årsstämman är ett utmärkt tillfälle inte bara för formella beslut och för att få mer information om vad som hänt i vår gemensamma förening och hur planerna ser ut framöver. Det är också ett ypperligt tillfälle att träffa era grannar för både samtal och diskussioner och allmän samvaro Inte sällan väcks nya idéer kring vårt boende och våra gemensamma intressen i dessa samtal. Så med detta vill vi uppmuntra er alla att närvara när det är dags. 

Sophantering 
Tyvärr behöver vi påminna med jämna mellanrum om det självklara kring hur vi hanterar våra sopor. Allt för ofta blir papperskorgarna på gården överfulla pga att det slängs stora skrymmande emballage, förpackningar, soppåsar och annat som inte hör hemma i en papperskorg utan är mer lämpade att slänga vid någon av alla de återvinningsstationer vi har i vårt närområde, eller i våra kärl för hushållssopor vid Huvudstagatan 14. Nu när våren och sommaren är på väg så ökar givetvis problemet med råttor, vilket inte är ett unikt problem för oss, och då är det desto viktigare att det inte ligger sopor på marken då det snabbt drar till sig råttor. Så, vi får alla hjälpas åt att hålla rent, och om var och en tar ansvar för sig själva (och sina barn, besökare mm) så ska det nog inte bli några problem. Om ni har hjälp från hemtjänsten så påminn hemtjänstpersonalen om ovanstående också, och säkerställ att de har nyckel till sopkärlen. 

Fönstermålning
Som vi informerade om redan i december månads nyhetsbrev så kommer arbetet med att måla samtliga våra fönster, balkongdörrar och ytterdörrar att påbörjas under våren. Exakt startdatum är inte satt men avisering och information kring logistiken och tidsplanen för arbetet kommer att skickas ut till alla. Här kommer även information kring nyckelhantering och tillgång till lägenheterna att tas upp. Det är väldigt viktigt att ni läser all information som vi skickar ut i samband med detta. 

Städdag
Vårens städdag blir den 12/5 kl 10-14. Vi hoppas givetvis på stor uppslutning och som vanligt avslutar vi med korvgrillning och fika. Det kommer även att finnas container för grovsopor samt en gallerbur för el-avfall (småelektronik) 

Ny kod till portar och gallergrindar
Inom kort kommer ett särskilt utskick att göras med information om ny kod till samtliga entréer. Håll utkik och missa inte detta. 

Kommunikation och information
Om man som boende vill förmedla något till styrelsen, har en fråga eller önskar något så skall detta göras via mail till styrelsen@brfurnan11.se, eller via kontaktformuläret på vår hemsida
www.brfurnan11.se. Vi besvarar inte inlägg på Facebook. Facebook är tänkt för att underlätta och öka interaktionen och kontakten oss grannar emellan. Är ni inte med i gruppen så skicka en förfrågan via Facebook om att få komma med, gruppen heter BRFUrnan11. 

/Susanne, Kerstin, David, Nazar, Johan, Takis, Arne och Henrik 
– styrelsen i BRF Urnan 11